Telefoon inleveren, verkopen, recyclen of vernietigen?

11 december 2022 Shares

Home Datadragers Telefoon inleveren, verkopen, recyclen of vernietigen?

Door Brantjes Data-Vernietiging/ 11 december 2022 Shares

Telefoon inleveren, verkopen, recyclen of vernietigen?

Hoeveel is uw mobiele telefoon u waard?

Wat kunt u het beste doen met oude mobiele telefoons of smartphones? U kunt mobieltjes inleveren, inruilen, verkopen, weggeven of laten recyclen. Ons advies is om altijd vertrouwd om te gaan met uw oude telefoons. Want elk telefoontje staat vol met vertrouwelijke en persoonlijke data. Zoals e-mailberichten, telefoonnummers, foto’s, wachtwoorden en sms’jes. Zie uw Samsung smartphone, iPhone of ander merk telefoon als een soort harde schijf met vertrouwelijke data.

Wilt u dat andere mensen uw vertrouwelijke gegevens nog kunnen inzien?

U doet er verstandig aan om uw oude mobiele telefoon niet te verkopen of in te leveren. Het wissen van de data op de telefoon door middel van een ‘factory reset’ is niet afdoende om alle informatie permanent te wissen. Met speciale ‘recovery software’ kunnen foto’s, bestanden en andere gegevens teruggehaald worden. De meest veilige oplossing is datavernietiging van uw telefoons en vervolgens hoogwaardige recycling.

Kies voor CA+ gecertificeerde datavernietiging

telefoon-inleveren-verkopen-recyclen-of-vernietigen-iphones-android

Offerte aanvragenBekijk tarieven
Voor particulieren en bedrijven




Wat is uw oude telefoon waard?

Wat levert uw mobieltje op? U kunt online uw oude telefoon inleveren voor een goed doel. Of u kunt uw smartphones inleveren voor geld of verkopen op Marktplaats. En dit levert (afhankelijk van het soort telefoon) een paar honderd tot enkele tientjes op. Dat is op het eerste gezegd mooi meegenomen.

Maar alle data van uw telefoon verkoopt u ook mee. Ook al wist u eerst uw persoonlijke gegevens door de telefoon terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. De data blijft behouden.

smartphone-resetten-naar-fabrieksinstellingen
Android smartphone terugzetten naar fabrieksinstellingen.

Door middel van datarecovery is het namelijk mogelijk voor experts of criminelen om verwijderde data terug te halen.

Er staat persoonlijke en vertrouwelijke data op uw telefoon

Op elke telefoon die u zakelijk of privé gebruikt staat data zoals sms’jes zijn, foto’s, video’s, telefoonnummers en e-mailberichten. Maar smartphones slaan ook accounts en wachtwoorden op. Zoals inloggegevens van uw social media accounts of gegevens voor internetbankieren.

Deze informatie staat opgeslagen op het geheugen van uw telefoon, dus het inleveren of verkopen van uw telefoon kan u financiële of persoonlijke schade veroorzaken.

Het geheugen van een mobiele telefoon bestaat uit twee onderdelen.

Simkaart:

Dat is ten eerste de simkaart. Hier is uw telefoonnummer aan gekoppeld en het kan zijn dat er contacten met telefoonnummers en sms’jes zijn opgeslagen op de simkaart.

Intern en extern geheugen:

Naast de simkaart heeft uw telefoon ook een intern geheugen. Hierop staat de meeste informatie opgeslagen. Moderne smartphones, beschikken vaak over een extra externe geheugenkaart. Op deze zogeheten micro SD kaart staat nog meer data opgeslagen.

micro-sd-geheugenkaart-en-simkaart-in-android-smartphone
Mirco SD geheugenkaart en simkaart in Android smartphone.

Vooral moderne smartphones, zoals Apple iPhones en Android telefoons, beschikken over een hoge capaciteit aan opslaggeheugen. Deze smartphones bevatten daarom heel veel persoonlijke en vertrouwelijke data.

Telefoon of smartphone wissen of formatteren

De data op uw iPhone of Android smartphone, kunt u verwijderen door de telefoon terug te zetten naar de fabrieksinstellingen.

Maar is uw data dan echt helemaal weg?

Nee, helaas niet. Het enige dat u aangeeft op uw smartphone is dat de ruimte die uw data inneemt op het geheugen opnieuw overschreven mag worden. En zelfs als u deze data overschrijft is het met recovery software mogelijk om de data te herstellen.

Data volledige wissen of formatteren van uw smartphone is dus niet eenvoudig. De beste, snelste en betrouwbaarste oplossing is datavernietiging.

Uw externe micro SD geheugenkaart en uw simkaart kunt u wel eigenhandig vernietigen. Bijvoorbeeld door ze in een papierversnipperaar te shredden.


Data van uw telefoon vernietigen

Door uw mobiele telefoon in te leveren of te verkopen loopt u het risico dat uw vertrouwelijke data in handen komen van derden. En dit kan leiden tot identiteitsfraude met alle gevolgen van dien. Zoals financiële schade of imago schade aan het bedrijf waarvoor u werkt.

apple-iphone-5-vernietigd-geshred
Apple iPhone 5 vernietigd in de shredder.

Ons advies is daarom om oude telefoons fysiek te laten vernietigen in een shredder. Ook al lijkt dat op het eerste gezicht zonde omdat u een oude telefoon ook had kunnen verkopen of weggeven.

Maar het risico dat u hiermee loopt is groot. En de schade die u hierdoor kunt oplopen kan vele malen groter zijn dan de opbrengst van uw oude gsm.

Bekijk hardware vernietigen
Voor particulieren en bedrijven

Waar kunt u uw oude telefoons laten vernietigen?

ca logoKiest u voor zekerheid? Dan laat u uw oude telefoon gecertificeerd vernietigen. In Nederland zijn diverse datavernietigingsbedrijven actief die uw data veilig kunnen vernietigen.

Lees meer over het vernietigen van uw telefoon en datadragers. Of bekijk hier een lijst met CA+ gecertificeerde datavernietigingsbedrijven.

Telefoon vernietigen, hoe werkt dat?

Uw mobiele telefoon wordt vernietigd met een shredder. Deze machine vermaalt uw telefoon en daardoor ook uw vertrouwelijke data en gegevens.

Er zijn bedrijven die bij u op locatie telefoons kunnen vernietigen. Maar u kunt uw telefoons ook laten ophalen of zelf langs brengen voor vernietiging in een beveiligde vernietigingslocatie.

Zelf uw telefoon vernietigen

Waarom zou u een telefoon laten vernietigen door een bedrijf? Veel mensen denken dat een telefoon kapot maken met een hamer voldoende is om data te vernietigen.

Maar dit is niet zo. Een kapotte telefoon die niet meer opstart lijkt kapot. Maar de data is vrijwel allemaal nog in tact. Daarbij is het zeer gevaarlijk om een oude mobiel of smartphone kapot te maken met bijvoorbeeld een hamer. Dat komt omdat de lithium-ion-accu in de telefoon kan ontploffen en in brand kan vliegen, zoals de video hierboven laat zien.

lithium-accu's-uit-smartphones-en-telefoons
Wij verwijderen accu's uit smartphones voordat de telefoons vernietigd worden.

Voor 100% deugdelijke vernietiging kiest u voor een professionele oplossing. Daarbij is het ook tijdsbesparend als u een grotere hoeveelheid telefoons wilt laten vernietigen.


Telefoon recycling

Uw telefoon is een datadrager en wordt in zijn geheel vernietigd in de shredder. Wat er overblijft zijn zeer kleine stukjes. Zoals metaal, plastic en glas.

vernietigde-telefoons-smartphones-geshred-recycling
Vernietigde telefoons worden hoogwaardig gerecycled.

Wordt dit vernietigde materiaal weggegooid? Nee, absoluut niet. Dit materiaal wordt hoogwaardig gerecycled door gespecialiseerde bedrijven. Zo blijven de grondstoffen behouden voor de productie van nieuwe producten.

Meer weten over telefoon vernietiging en recycling?

Wij begrijpen als u vragen hebt over de vernietiging van telefoons. Voor specifiek advies of een snelle prijsopgave kunt u contact op nemen met onze specialisten.

Bel direct: 023 - 532 1960

Offerte Aanvragen

14 Reacties op “Telefoon inleveren, verkopen, recyclen of vernietigen?

    1. Beste Noor,

      Dank voor uw reactie.

      Een telefoon is een datadrager en wij vernietigen deze 100%. Datadragers staan vol met vertrouwelijke informatie, wij gaan er dan ook altijd vertrouwelijk mee om. Al het materiaal dat wij aangeboden krijgen ter vernietiging wordt dan ook altijd 100% vertrouwd vernietigd.

  1. Goed dat jullie het recyclen en niet weggooien. Ik vind dat zo zonde! er kunnen zoveel dingen mee gemaakt en geproduceerd van worden. Petje af!

  2. Ik hen per ongeluk mijn sms verwijderd. Kunt u me even helpen om deze terug te halen? Hoeveel daarvoor moet ik betalen? Alvast hartelijke dank.

    1. Beste Van Depandhaert,

      Hiervoor kunt u het beste contact opnemen met een data-recovery bedrijf. Wij zijn zelf gespecialiseerd in datavernietiging. Mogelijk dat uw provider ook nog uw gewiste bericht kan terughalen.

      Succes!

  3. Heeft u nog oude telefoons voor de kinderen in Afrika dan kunnen ze er nog leuk mee spelen en dan kunnen we er geld mee verdienen die ze hebben ingeleverd

    1. Beste Lhyam,

      Dank voor uw vraag. Alle mobile devices die wij ontvangen worden gecertificeerd vernietigd en vervolgens gerecycled.

  4. Ik vindt het fijn dat er zulke bedrijven als jullie zijn om data voorgoed te vernietigen zodat het niet in verkeerde handen valt. Wat ik wel zonde vindt is dat mijn smartphones uit 2014, 2015 nog als nieuw zijn zonder krassen. Helaas geven smartphone fabrikanten hooguit twee jaar lang beveiligingsupdates waardoor je weer aan een nieuw toestel moet beginnen. Zonde dat dan bijna nieuwe smartphones door de shredder moeten. Je wilt ze ook niet verkopen en ze zijn snel weer verouderd qua model en software. En om je data te beschermen, kun je beter je harde schijf vernietigen. Laatste vraagje: Als je de oude toestellen root, zet er een andere rom op, is je eigen data hiermee dan verdwenen???

    1. Beste Mathieu,

      Door het toestellen te flashen met een custom rom verwijder je wel al je data. Maar data valt altijd nog terug te halen. Het maakt het wel een stuk lastiger. Hoe vaker je het toestel wiped, des te kleiner de kans om data terug te halen. Let er wel op met het flashen van een smartphone dat je goed weet wat je doet, omdat de kans bestaat dat het toestel ‘bricked’. Hierdoor wordt het toestel onbruikbaar door bijvoorbeeld de installatie van foutief of beschadigd besturingssysteem.

  5. Kun je hier ook als particulier terecht met je smartphones? Ik wil een paar smartphones kwijt maar weet niet hoe ik ze zelf vernietigen kan. Ik heb er een paar sinds 2011 met android besturing systeem. Wel zonde, maar nog meer zonde als al men gegevens op straat terecht komt.

        1. Beste heer Lambertus. De kosten voor het vernietigen van een telefoon of harddisk valt reuze mee. Zeker als u ook in acht neemt dat het materiaal volgens CA+ richtlijnen wordt vernietigd. Voor meer advies en een vrijblijvende prijsopgave kunt u met ons contact opnemen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *